Besøk Kvæfjord

Hjem // Besøk Kvæfjord

Kvæfjord kommune ligger i Troms. Den er den vestligste kommunen i fylket. Den grenser i øst mot Harstad, i sør mot Tjeldsund og Lødingen, og i vest og nord mot Sortland. Det meste av kommunen ligger på Hinnøya.

Kvæfjord har et innbyggertall på 3 076 pr 1. januar 2015, hvorav halvparten i kommunesenteret Borkenes.

Fylke

Troms

Innbyggernavn

Kvæfjerding (Kvæfjærding)

Adm. senter

Borkenes

Areal

512,73 km²

Befolkning

3 076

K.nummer

1911

Kvæfjord er kjent for sine lange jordbrukstradisjoner og store avlinger med fine jordbær og poteter, fødestedet til Hans Egedes kone Gjertrud RaschKveøy og ikke minst for «Norges nasjonalkake» Kvæfjordkaka. Fjorden har tidligere også vært kjent for sitt gode sildefiske.

Hvordan kommer du til Kvæfjord?
Med fly kommer du til Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Derfra går flybuss til Harstad sentrum. Videre derfra med buss til Kvæfjord tar det ca. 20 min.

Med bil langs E6 sørfra og nordfra til Bjerkvik. Deretter E10 mot Lofoten. Ca 2 timer til Kvæfjord via Harstad. Det er bussforbindelser til Kvæfjord både nordfra (Tromsø) og sørfra (Narvik og Bodø) og fra Lofoten og Vesterålen.

Båt. Både sørgående og nordgående hurtigrute har daglige anløp i Harstad om morgenen med buss videre til Kvæfjord. Hurtigbåtforbindelse fra/til Tromsø formiddag og ettermiddag.

Utflukter og dagsturer fra Kvæfjord.
Velger du Kvæfjord som utgangspunkt for et opphold i nord kan du fordele tiden mellom lokale tilbud og mange attraktive besøksmål som er inne rekkevidde for en dagstur fra Kvæfjord. Det gjelder selvsagt nabobyen Harstad som er 20 min. unna. Lofoten og Vesterålen ca 3 timer unna, Narvik og Hamarøy ca 2 timer med bli. Sykkelturer i regionen gir unike opplevelser, men krever noe mer tid.