Arkiver: Tours

Korttidsleie i Straumen
Opplev

Korttidsleie i Straumen

Vi leier ut vår nybygde leilighet I fjøset på Straumen gård i Straumsveien 3 til alle som ønsker opphold i vakre Kvæfjord. Leiligheten har 2 soverom, ene med dobbeltseng og den andre med køyeseng, 2+1. Sovesofaen I stua gir ytterligere soveplass for to personer. Egen inngang I fjøset med bad, kjøkken og stua som har...

Tur til Nupenfjellet
Opplev

Tur til Nupenfjellet

Nupen (412 moh)
Fjellet Nupen, midnattsolens topp. Parkering på den kommunale utkjøringen på Nupen. Turen starter på enden av p.plassen. Det bratteste partiet er det du ser fra vegen.

Gullesfjordbotn camping
Opplev
0
0

Gullesfjordbotn camping

Gullesfjordbotn Camping ligger i et naturskjønt område, innerst i en fjord – i grenselandet mellom kyst og høyfjell. Samtidig går E10, hovedveien inn til LOFOTEN, like utenfor døra.

Det er kun ca 30 km på E10 og du kommer inn i spektakulære Raftsundet og begynnelsen på «lofotnaturen». Svolvær, Lofotens hovedstad, ligger 80 km unna.

Trastad samlinger
Opplev

Trastad samlinger

Trastad Samlinger er et kunst- og kulturhistorisk museum som samler, formidler, stiller ut og forsker i et høyst aktuelt samfunnsperspektiv. Men et Outsider Art galleri hvor vi viser nasjonal og internasjonal Outsider Art/Art Brut og med en sosialhistorisk utstilling i museumsdelen hvor det presenteres en autentisk bo- og pleieavdeling for funksjonshemmede mennesker i Norge etter 1945 er vi et unikt museum som setter historien i en framtidsrettet perspektiv og hvor museets lokaliteter bidra til å være en levende institusjon i samfunnet.

Hemmestad brygge
Opplev

Hemmestad brygge

På Hemmestad ligger ei okergul perle ved havet. Her har tida stått stille i nesten 200 år. Historia ser du på alle kanter. Krambua, naustene og nordlandsbåten som soler seg i fjæresteinene, er med på å skape en følelse av magi som tar deg tilbake til fortiden. Handelsstedet er i dag et museum der det gamle bryggehuset står intakt med krambu, handels- og postkontor.

Nupen
Opplev

Nupen

Nupen er et sted ved Bremnes i Kvæfjord kommune, like ved kommunegrensa til Harstad.

I dagligtale brukes navnet Nupen om området ved fylkesvei 1 og ved fjæra, dit mange drar for å betrakte midnattssola. Fra Nupen ser man over Kasfjorden til fjellet Elgen og Indre Elgsnes, til Grøtavær, Andøya og Gapøya, og ut mot Norskehavet helt til horisonten i nord.

Nupen ble kåret til Norges mest romantiske sted i 2009 av reisemagasinet Reiser og Ferie.